Cosmina

Într-o lume plina de cărți vii, apare ea, o domnișoară simplă, modestă, cu un bun simț debordant, cine este ea și despre cine vorbesc o să aflați acum. Ea este Cosmina, o tânără rromă de 17 ani, care locuiește în Craica, de aproximativ 10 ani.

 Cosmina nu este singurul copil al familiei, mai are 9 frați. La 17 ani, Cosmina este elevă în clasa a VI-a, la Șansa a Doua din Ferneziu. Probabil va întrebați de ce, la vârsta ei, se află doar în clasa a VI-a, ei bine traiul, neajunsurile, lipsa condițiilor potrivite de viețuire, nu i-au permis sa meargă la scoală la momentul potrivit.

Intrebând-o care este cea mai mare dorință a ei... la doar 17 ani răspunsul acesteia a fost că își dorește să muncească pentru a-și ajuta familia și pentru a avea strictul necesar.

Arhivă personală


 Deși dorește sa lucreze, abandonul școlar nu este în plan, vrea să le facă pe amândouă, ba chiar să meargă și la liceu, deoarece știe că dacă face școala poate să ajungă ceva în viață.
Ce își dorește să devină această dragă domnișoară? Cosmeticiană!

Are momente când din păcate nu merge la școala, e tristă, dar nu merge deoarece rămâne acasă cu frățiorii mai mici, deoarece părinții își găsesc câte ceva de muncă.

Îi plac copiii, uneori se strâng toți la ea în curte și îi pictează pe față, își dorește un viitor lipsit de mizerie, răutate și oameni răi. 

La 17 ani, nu cunoaște ura, nu a simțit-o pentru nimeni, îi iubește pe toți oamenii la fel...Noi de ce nu putem face asta? Vă las pe voi să răspundeți!

Cam atât de la mine, până la următoarea poveste! Vă salut cu drag si vă transmit, de la Cosmina să fiți buni!


Comentarii

Postări populare